bugün

entry'ler (436)

vefa

insanoğlunun hayvanlar ile ortak duygularından biridir. Ama bazı insanlarda vefanın zerresi bile yoktur. Bu tipler hayvandan daha aşağıdır.

Evet Yüksel ve Babür konusuna gelelim. insan bazen sahip olmadıklarıyla sınanır, bazen ise sahip olduklarıyla... Yazar hanımefendi ile birlikte bu muhteşem üçlü çok büyük bir sorumluluk taşıyorlar aslında. Dünyanın hiçbir servetine denk olamayacak kadar değerli bir şeye sahipler. Bu eminim harika bir duygudur ama dışarıdan bakıldığında bu kadar hayran olunan insanlar olmak zor olsa gerek. Birbirlerini çok severek daha da güçleneceklerine inanıyorum. Bu iki adamı tanımayı çok ama çok isterdim.

Gizemli bulunan kadın yazar çok cici ama uçarı bir kız. Çok da eğlenceli ve esprili biri. Yüksel ve Babür'ü nedense ciddi ve otoriter ama kız kardeşlerine karşı son derece sevecen adamlar olarak düşünüyorum. Asıl gizemli olan onlar.

sevgi

insanlar çiçek gibidirler. Değerlerinin bilindiği yerde güzelliklerini açığa çıkarırlar. iki ağabey ve bir kız kardeşin dünya tatlısı olmakla birlikte çok asil ve efsanevi bağlılığını okuyoruz. Yazarın ve yazılara konu olan kişilerin ülkücü oldukları düşünülünce emine ışınsu ve galip Erdem'in arasındaki gibi kederde ve sevinçte ortak bir kardeşlik ilişkisi olduğunu düşündürüyor ama emine ışınsu olsaydı bu kadar derinlikli anlatabilir miydi doğrusu emin değilim. Osman oktay'ın kendini unutan adam adlı romanında bahsedilmiş biraz ama ben Yüksel, Babür ve kız kardeşlerinin arasındaki büyük sevginin çok daha derin olduğunu tahmin ediyorum.

Bence şu an ne yaşadıklarının üçü de farkında oldukları için onlar yaşarken anlaşılıyor. Ölseler arkalarından "vay be! Ne günlermiş!" diyenler olacak tabi ama dediğim gibi gayet bilinçli bir destana konu olduklarını bildiklerini tahmin ediyorum. Tam tersi Emine ışınsu, galip Erdem ve Dündar Taşer gibi isimler devlet dergisinde herkesin imreneceği bir dönemde yaşadıklarını çok sonra anlıyorlar.

Anlamak da nasip arkadaş. Evet.

izmir deliklikoy da kaybolan 19 yaşındaki genç

9 değil bugün itibariyle 12 gündür kayıp olan 19 yaşındaki kişidir. ekşi sözlük'te gittiği bardan bir daha çıkamadığına ilişkin bir iddia var. çocuk arkadaşlarıyla eğlence mekanına gidiyor. arkadaşlarına "telefonum kayboldu, siz gidin ben buradayım" diyor.

bugün de o bardan bir daha çıkmadığı söyleniyor. iddia şurada:

https://eksisozluk1923.com/entry/154983813

izmir deliklikoy da kaybolan 19 yaşındaki genç

Kayıplarda ilk 48 saat önemlidir. 9 gün olduğu için herkes tedirgin. inşallah ya yunan adalarına kaçmıştır ya da bir arkadaşının evinde saklanıyordur da ortaya çıkar.

yanlış anlama ama

Nefretlik girizgah. Bunu diyen kişi düşündüklerini tam olarak öyle ifade ediyordur. Aslında "doğru anlama ama" denmesi daha mantıklı olur.

29 haziran 2023 fransa olayları

Evet başka ülkelerde kaos çıksın istiyoruz. Başka? Sıkıntısı olan maden suyu içsin. Türk düşmanlığı yapan bir ülkeye ne bok olduğu zerre kadar umrumda değil.

Paris'te anayasa konseyinin önünde barikat kurmuşlar. Bu öyle basit bir olay değil.

Video:

https://twitter.com/Alert...IxvOXuh2g7QJhaTw&s=19

29 haziran 2023 fransa olayları

Zerre sikimde olmayan olay. Tek bir Türk evladına zarar gelmesin, dileğim bu. Fransa yediği haltların cezasını çekiyor. Clamart, Marsilya, nanterre yanıyor şu an.

Zenciler ve Kuzey Afrikalılar Fransız polisiyle çatışmaya devam ediyor.

gereksiz yere samimi olmaya çalışan insan

En nefret ettiğim insan tipinde ilk sıralara yerleşir. insanlar yıllar süren arkadaşlık, dostluktan sonra belirli bir samimiyet derecesine ulaşıyor. Daha yeni tanıştığım insan tutup gecenin köründe beni arıyor amk. Hayırdır askerlik arkadaşı mıyız?

insanlar nerede durmaları gerektiğini öğrenmeliler.

araya mesafe koymak

Her türlü ilişkinin vıcık vıcık olduğu bir toplumda yapmak mümkün olamıyor bazen. Mecburen kestirip atmak, tamamen silmek zorunda kalıyor insan. Yoksa her şey boka sarıyor.

eski sevgiliyi unutamamanın getirdiği acı

Arkadaşlar bunun ergen olmakla falan alakası yok yalnız. insan her yaşta birine deli gibi aşık olabilir ve unutamayabilir. Burada sorulması gereken soru şu:

Kendinizde eksik bulduğunuz bir şey var o kişide. O yüzden unutamıyor olabilirsiniz. Düşünün bakalım onda olup da sizde olmayan şey ne olabilir?

kan vermek

39 yaşındayım. Kan vermek reşit olduğumdan beri yaptığım şey. Ama Kızılay'a artık güvenmediğim için kan vermiyorum. Emeği geçenlere yazıklar olsun.

ayrıldığı sevgilisinin numarasını silmeyen insan

Üşenmek falan denmiş de, arkadaşlar numara silmek ve engellemek üç saniyelik iş. Atomu parçalamıyorsunuz.

Şu veya bu şekilde özel şeyler paylaştığınız, aşık olmasanız bile ilgi duyduğunuz biri sizin için hâlâ önemli olmasa silerdiniz. Tatava yapmayın. "Ararsa açmak için" bahanesi de çok saçma. E engellersin? Engelle ki arayamasın.

Arkadaşlar, eski sevgilinizle konuşmak istiyorsanız arayın veya mesaj atın. Hayatı zorlaştırmayın. Hiçbir şekilde iletişim kurmak istemiyorsanız da numarası da dahil olmak üzere her şeyini hayatınızdan çıkarın.

deprem ve teknoloji kıyamet alametidir

Bu ülkede oy vermenin hiçbir şeyi olumlu yönde değiştirmeyeceğini, hatta gelenin gideni aratacağını gösteren cümle. Komik ve çok acı.

irandan gelen pkklı hdp binasından çıktı

Şaşıran var mı? Ne olduklarını asla inkar etmiyorlar. Gerizekalı Türk solcuları bunlar tarafından davar gibi güdülmeye devam etsin.

arkadaşlar sizce bu kıza basmalı mıyım

Milletin canının derdine düştüğü şu günlerde böyle iğrenç başlıklar açan haya(t)sızların uçurulması için ne olması gerekiyor?

Bacına da "basmak" isteyen birileri çıkarsa ağlama buralarda.

depremden sonra boşluk ve tükenmişlik hissi

Millete saldırıp, iftira atıp, burada da götünden element uyduran troll sayıklıyor. Hatay'a gidilemedi evet. Hiçbir siyasetçi babamın oğlu değil ve ekmeğimi aşımı vermiyor. Yollar tamamen paramparça olduğu için Malatya'nın ötesine erken müdahale edilemedi. Evet baştakiler sorumlu, müteahhitler alçak, belediyeler sorumsuz. (Erzin belediyesi hariç) ama bu coğrafyada başka bir ülkede insanlar bu kadar çabuk organize olup kendi vatandaşına kucak açamazdı.

Siyaset yapmayı kesin artık! Millet bu zor gününde birlik olmayı başardı. Bununla gurur duyun.

depremden sonra boşluk ve tükenmişlik hissi

Kimsenin kimseye faydası yok diyen nerede yaşıyor acaba? Millet bu yaşanan afetten sonra hiç olmadığı kadar birleşip kenetlendi. Deprem bölgesine yakın ama hasar görmemiş bir şehirde yaşıyorum. Depremzedeleri ağırlıyoruz. Gurbetçiler 1 yıl boyunca kira almadan ev veriyorlar. Millet el ele verip evleri dayayıp döşüyor.

Burada siyaset yapmak uğruna millete kin kusan, sanki kimse kimseye destek olmuyor gibi gösteren gerizekalı ve art niyetli trollere aldırış etmeyin.

travma sonrası stres bozuklugu

Kırım Tatar Türklerinin "ey güzel kırım" adlı türkülerinde işledikleri konu.

Bazı göçmenler işi arsızlığa vurmuş olabilirler ama vatansız kalmaktan hicap duyan muhacir Türkler neyse ki çok var. Türkiye Cumhuriyeti devletine de sonsuz minnet duyuyorlar.

metamfetamin

Son zamanlarda ülkedeki müge anlı, Esra Erol gibi reality showlarda sıkça gördüğümüz manyak, dengesiz, acımasız, kafasında kurup cin musallatı falan diye zırvalayan kim varsa bundan kullanıyor. Maalesef çok yaygın ve çok tehlikeli bir uyuşturucu. Bir zamanlar bonzai denen uyuşturucu konusunda insanlar bilinçlendiriliyordu. Şimdi de yapılması şart. Okul önlerinde satan torbacıların içeriden çıkamamaları lazım.

kuşları çok seven insan

insanoğlunun içindeki ve dışına vurmuş çirkinliğinden kaçıp dünyanın en güzel varlıklarını seven kişidir.